Tuesday, 25 March 2014

PRE WALKER SHOES...
PRICE : RM20
POSTAGE : RM6(SEMENANJUNG)
SIZE :
S(3-6months,11cm)
M(6-9months,12cm) 
L(9-12months,13cm);
***KAMI JUGA MENGALU-ALUKAN PEMBELIAN SECARA BORONG.. WHATSAPP 019-2825268 UNTUK KETERANGAN LANJUT***















































Thursday, 12 September 2013

AUTUMNZ MARVEL

Assalamualaikum.....

Kali ini saya nak buat review untuk Autumnz Marvel.. Autumnz Marvel ini pun mendapat sambutan yang hebat.. sebab ape taw? Jom kita baca ciri-ciri breastpump ini :


1) Ciri-Ciri
     - Boleh guna Manual, Electric & Battery  ( AA ) . Bateri tak include sekali. Lebih baik 

       guna rechargeable battery :)
     - Single pump. 

     - Ada dua mode iaitu T1 & T2. T1 adalah untuk Stimulation Cycle :)
     - Breastshield massanger juga di sertakan.. Kalau guna breastshield massanger ni rasa lebih selesa 

       semasa mengepam 
     - Suction level boleh laras sehingga 8 Level..
     - Bunyi motor sederhana.
    - Bahagian2 pam juga senang di tanggal dan di pasang semula...
    - Yang paling best, pump ni kecik dan sangat ringan iaitu 200gram..
Sebesar tapak tangan ...
      Xcaye? cuba tgk gambar di bawah :

2) Warranty 

    6 bulan warranty.. 


3) Harga
    - Harga mampu milik dan antara pump elektrik yang murah iaitu RM359 normal price..  

      Tapi kalau nak harga murah, PM je baby riezky shop atau whatsapp 
      019-2825268(marz) insyaallah saya akan berikan harga terbaik :D


Monday, 9 September 2013

RUMBLE TUFF BREASTPUMP

Assalamualaikum...

Lamanya saya tak update blog ini.. Hari ini ada mood sikit nak menulis kikiki.. saya nak berkongsi sedikit review berkaitan dengan Rumble Tuff Breastpump.. So far breastpump ni memang mendapat sambutan yang hebat... Stock baru je sampai dah licin.. Ok kita tengok apa yang best nya Rumble Tuff Breastpump ni :


1) Ciri-Ciri
     - Boleh guna Manual, Electric & Battery  ( AA ) . Bateri tak include sekali. Lebih baik 

       guna rechargeable battery :)
     - Double Pumping. Bagi ibu2 yang bekerja sangat mudah kalau guna double pump 

       sebab menjimatkan masa..  Skali jalan lalalala....
     - Stimulation Cycle selama 2minit. Stimulation Cycle ni akan memberi rangsangan 

       pada miss B supaya berlakunya let-down reflex iaitu dimana miss B dah bersedia 
       untuk mengeluarkan susu...
     - Suction level boleh laras sehingga 8 Level.. Ikut pada keselesaan tapi 

       selalunya akan guna sampai level 4 je...
     - Bunyi motor sederhana..
     - Ada LCD view dan boleh set memory rentak pumping yang kita selesa... Selain itu 

       juga, boleh set Alarm.. takde la asyik terlupa nak pump je kan..
    - Bahagian2 pam juga senang di tanggal dan di pasang semula...
    - Yang paling best, pump ni kecik dan sangat ringan.. 350gram sahaja!! Ringan kan? 

      Boleh letak dalam handbag  :)

2) Warranty 


    Setahun warranty.. 


3) Harga
    - Harga mampu milik RM569 normal price..  Tapi kalau nak harga murah, PM je baby 

      riezky shop atau whatsapp 019-2825268(marz)
      insyaallah saya akan berikan harga terbaik :D



Set Rumble tuff breastpump termasuk :

*Rumble Tuff Duo Breast Pump Motor (~0.35kg) x 1 


*Expression Collection (Breast Shield Set) x 2 


*Manual Diaphragm (Convert To Manual Pump) x 1 


*Bottle Adapter Kit x 2 


*AC Adapter x 1 


*Tubing with duo adapter x 1 


*Valve And O-Ring x 2 


*Non Woven Bag x 1


 *Rumble Tuff User Manual x 1 









Monday, 7 January 2013

Set Menyusu Bajet Shaklee...

ESP + Alfalfa...

Tetiba rasa nak syer betapa bestnye set menyusu bajet Shaklee ni.... Saya dulu pun xpercaya pasal benda2 ni... takut nak amek risiko...takut effect kat baby long term... macam2 yang sy pk... tapi dunt worry sebab produk shaklee ni dah di iktiraf 50 tahun dah taw.... memang shaklee ni selamat dan memberikan kesan +ve pada kita... contohnya saya sendiri... lepas bersalin badan memang debooommmm.... dah mcm tiang telefon dah gayanya... mana taknye, asik makan je.. kalau x makan, pewut ni asik bunyi je...lgpun hasil tuaian kurang kalau makan sikit.... so, makan dan terus makan... lelama badan pon dah macam bom.... benci2....

Bila pk2 balik, xleh jadi nih.. sy kena la cantikkan diri macam zaman sebelum bersalin dulu utk suami tercinta..  saya pun try la produk shaklee ni...  ble dah try ni, mmg rasa mcm best sesangat.. badan rasa mcm bertenaga, n xperlu makan banyak2 lagi sebab ESP ni memang mengeyangkan... badan pun dah x debab...    .. yang paling best susu maintain banyak taw...  hehe...

selain dari tu, daya ingatan saya dah makin pulih.. lepas bersalin memang asik lupa memanjang..sikit2 lupa.. yela org cakap banyak urat putus kan masa bsalin... tp sekarang ni dah back to normal hehe... kulit pun dah makin cantik... bekas2 chiken pox pun dah beransur hilang...  sy kena chicken pox di saat umo 26tahun!! huh.. tapi sekarang parut2 dah beransur hilang..  Thanks Shaklee!!!!!


ESP SANGAT LARISS DIPASARAN... ni memang ramai yang perlukannye... termasukk laaa..



1) Ibu yang sedang hamil

2) Ibu yang sedang menyusukan anak

3) yang NAK mengurangkan berat badan A.K.A KURUSSS

4) yang sentiasa NAK kulit yang cantik

5) yang baru lepas menjalani pembedahan

6) yang NAK kesihatan optimum

7) yang ada masalah kesuburan

8) Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik……



ESP BUKAN TERHAD TOK WANITA JE... XKIRE POMPUAN / LELAKI /TUA / MUDA / KANAK-KANAK.. SEMUA BOLEH PILIH ESP SEBAGAI  MAKANAN TAMBAHAN!!!




1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri

2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.

3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.

4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur

5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.

6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak

7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam

8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum

9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Khasiat alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
Nak try set bajet Shaklee??  PM sy  n sy akan bagi harga special  :)

 




Marz- Shaklee Independent Distributor [ID No : 888808]
Call/SMS/ Whatsapp : 019-2825268| YM  :  marz_156@yahoo.com



Wednesday, 12 December 2012

Killer Product yg diminati ramai.. Kepentingan Vitalea utk ibu hamil, utk ibu menyusu, dan berpantang (bersalin secara ceaser)..


mari kita mulakan minggu ini dengan membaca cerita panjang lebar mengenai multivitamin hebat ini..

Apa yang hebat sangat dgn killer product ini?. fakta seimbas lalu
_____________________________________________________
Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin & Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee
 
Kemajuan Saintifik

  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa

  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*
_______________________________________________________

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


___________________________________________

 
Marz Shaklee Independent Distributor [ID No : 888808]
019-2825268| marz_156@yahoo.com

Sunday, 9 December 2012

Makanan ibu saat hamil pengaruhi otak anak..get yourself Omega Guard & Bcomplex

Gizi makanan seimbang menjadi faktor penting untuk perkembangan otak anak. bukan hanya ketika anak masih kecil atau sudah menjangkau ke alam sekolah rendah..tapi apa yang sang ibu konsume ketika hamil yakni sejak anak masih berbentuk janin & menyusukan anak perlu juga dititik beratkan



Dr Alan Logan, penulis buku Brain Diet: The Connection Between Nutrition, Mental Health, and Intelligence' mengungkap, makanan yang dikonsumsi ibu saat hamil memengaruhi perkembangan otak anak.berikut ini adalah unsur-unsur yang penting bagi ibu hamil untuk meningkatkan kesihatan otak anak.


1. DHA Omega 3DHA dan omega 3 sangat diperlukan oleh janin untuk perkembangan otaknya. Konsumsilah omega 3 terutama pada trimester ketiga kehamilan. Keperluan minimum omega 3 bagi ibu hamil adalah 300 mg per hari.
Ada dua jenis omega 3 yaitu EPA dan DHA. Sumber utama DHA adalah ikan laut, tetapi kontaminasi merkuri pada ikan laut sangat tinggi. Hal ini membahayakan perkembangan otak janin. Untuk itu konsumsi juga suplemen omega 3 untuk mengurangi kontaminasi merkuri pada janin. <-- Apa lagi...startlah makan Omega Guard Shaklee..minyak ikan terbaik di dunia..~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi,DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak.3 capsules Omega guard shaklee mengandungi EPA 540mg & DHA 360mg . Siapa tidak mahu anak bijak kan?



2. Acid folic


Penelitian menunjukkan mengambil asid folat, boleh membuat janin lebih kuat. Wanita hamil atau yang berencana untuk hamil disarankan untuk mengonsumsi setidaknya 500 mcg asid folic<-- bcomplex shaklee mengandungi 8 jenis vitamin B yang diperlukan termasuk folic .


3. Mengurus STRESS dgn baik
Wanita yang planning nak hamil atau sudah hamil, harus mampu mengatur stres yang dialaminya dengan baik. Stress berarti Anda 'meracuni' janin dengan hormon stres yang bisa berpengaruh negatif pada perkembangan struktur otak janin. Saat stres atau untuk menghindarinya, konsumsilah makanan sehat untuk ibu dan janin.<-- Bcomplex juga membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan.


4. Sayuran & buah-buanan yg berwarna
Sayuran dan buah berwarna sangat penting untuk wanita hamil. Mengonsumsi sayuran yang memiliki pigmen warna memiliki pengaruh yang fantastis untuk menjaga suasana hati dan mengatur bahan kimia alami seperti serotonin. Perbanyaklah konsumsi bayam,stroberi, anggur, dan buah atau syuran berwarna cerah lainnya.


Apa pendapat anda?....dan bawah ni saya share pengalaman kak N yang memberi anaknya si Nasa mkn omega sejak usia setahun. jom baca


~Kak N - "....lagi dua bulan, genaplah Nasa berusia 3 tahun. Seawal usianya dua tahun setengah, dia dah sibuk nak ke Kumon belajar ngan abang Addin. Alhamdulillah nampak perbezaannya...memang dia matang walaupun dia adalah hantu sakat paling dahsyat dalam rumah. Apa yang Nasa suka buat di rumah?Nasa akan ambil telefon cordless ibu atau apa sahaja yang boleh dijadikan telefon dan berlagak seolah2 sedang berbual dengan seseorang.... antara dialog Nasa ialah: 1. " Ya, nak order trial pack? berapa? 5....oh ok petang saya pos".... 2. " Oh anak tak selera makan? ooooo kesiannya" 3. "Nak buat order? Nak guna fax ke? Bayar dengan kad kredit?" Sebenarnya ini adalah dialog yang memang setiap hari ibu keluarkan bila berurusan dengan pelanggan yang ibu kasihi sekalian. Nasa adalah seorang pemerhati and a good listener.Pernah sekali mamaAna telefon rumah dan dia dengan confident bertanya, "Ya saya, nak order trial pack ke?".Sehingga macam tu sekali. huahuahua....memang otak biz, kecik2 dah nampak bakat!Mulut Nasa sangat petah dengan kata-kata dan otaknya juga seligat mulutnya yang petis itu. Ibu rasa inilah kesan Omega guard yang ibu berikan pada Nasa seawal usiannya menjangkau 1 tahun.Kelmarin sedang ibu sibuk uruskan vitamin untuk abah, Nasa menyapa ibu di dapur...."Ibu, nak omega" . Memandangkan ibu dah beri omega sehari sebelum tu maka ibu memberitahu yang omega dah habis. Lantas Nasa bertanya lagi...."meh tengok botol?". Untuk cover, ibu berikan botol vitamin E yang sudah kosong.... jawab Nasa "Botol ni lain jek ,bu?"... Ibu hanya tersenyum melihat keletahnya yang cerdik itu.Kerana rasa tak puashati, dipegangnya lagi botol vitamin E itu dan mula menghidu ke dalam botol kosong itu dan bertanya..."Bau dia lain jek bu"MasyaAllah, cerdik akal punya budak! Dia tahu botol omega memang lain dari lain sebab belum kenal color jadi dia tak tahu nak menyebut. Tapi dia tahu bau omega adalah bau ikan....hahahaha. Jadi sebab taknak mengecewakan anak yang pintar ini maka ibu pun menghulurkan sebiji lagi pada dia dan abangnya Addin.Tahu apa yang keluar dari mulutnya selepas itu? ..... "Hah, Aca dah agak dah memang ada!"Ibu masih ingat lagi dirumah auntie Yus raya tahun lepas dimana Nasa dengan muka tak malu meminta auntie Yus sebiji Omega...nasib baiklah auntie Yus tu macam adik ibu sendiri kalau tak...tak tahulah nak tutup macam mana muka ibu...kekekekeke.Berbaloi juga lah ibu spend duit untuk beli omega bagi kat kalian...alhamdulillah


jadi untuk mereka2 yang sedang hamil & menyusukan anak .... entry ini sekadar untuk kebaikan bersama... boleh email saya untuk keterangan lanjut cemana nak dapatkan Omega guard dan Bcomplex shaklee ni...


Selain pemakanan seimbang, amalan seharian seorg ibu juga memainkan peranan dari segi ibadahnya, doa ibu utk anak, sikapnya, cara pemikirannya juga mempengaruhi anak yg dikandung.


JOM berikan anak & ibu hanya yg terbaik!
Berminat?
boleh hubungi saya :
Email Yahoo :marz_156@yahoo.com
Sms/Whatsapp : 019-2825268